Новини


Дукич и Спасич ще бягат в Пробега на Шарм ел Шех
Дата: 5.2.2009г.
Източник: ПКД Цар Симеон

След участието си в престижната Международна обиколката на Египет, колоездачите на „Цар Симеон Рея96” Драган Спасич и Александър Дукич ще се пуснат и в популярното местно еднодневното състезание Пробега на Шарм ел Шех. Това ще стане само ден след финала на „Тour d'Egypte”, който е също в реномирания курортен град Шарм ел Шех.
Пробегът е с най-високата категория, която се дава за еднодневи колонапдревари - 1.2. Трасето е много атрактивно и минава покрай местни искорически пирамиди. Дължината му е 174 километра.
Спасич и Дукич тръгват в неделя за Кайро с полет на Франс Айър през Париж.
Както е известно двамата са включени в представителния мъжки национален отбор на Сърбия и за двата старта в Страната на фараоните.
Иначе Обиколката на Египет е от високата категория 2.2. Етапите са общо шест – четири равнинни и два – планински.
Стартът е в курорта Шарм ел Шейх, като първият етап е 8-километрово индивидуално бягане по часовник.
Тour d'Egypte” стартира на 10 февруари и ще финишира на 15-и февруари. Турът на Египет ще бъде съставен от 6 етапа. Състезателите ще навъртят близо 1000 километра, от които 786 км са валидни за генералното класиране. Останалите са повече критериуми по улиците на по-големите градове, където финишират етапите, заради спонсорите на турнири, както за атракция на феновете.
На Тура на Египет ще се пунат и трима българи – колоездач №1 на България за 2008 година Ивайло Габровски, съотборникът му в КК Несебър Богдан Стойчев, както и републиканският шампион за м. г. Георги Георгиев.
Снимка: Plovdiv24.com