Новини


Двама от „Цар Симеон” ще участват в Обиколката на Египет
Дата: 3.2.2009г.
Източник: ПКД Цар Симеон

Двама от водещите колоездачи на „Цар Симеон Рея96” ще участват в престижната Международна велообиколка на Египет. Асовете Драган Спасич и Александър Дукич са включени в представителния мъжки национален отбор на Сърбия за гала състезанието в Страната на фараоните, което стартира в средата на февруари.
Надпреварата „Тour d\'Egypte” е от високата категория 2.2 и ще мине в 6 дни. Тя стартира на 10 февруари и ще финишира на 15-и февруари.
Турът на Египет
ще бъде съставен от 6 спецални етапа - два планински и 4 равнинни. Състезателите ще навъртят по трасето близо 1200 километра.
Драган Спасич и Александър Дукич миналата година също участваха в Tour d\'Egypte”, заедно с други двама бегачи на пловдивския колоездачен клуб - Горан Шмелцерович и Игор Пайович.
Тогава Спасич зае престижното 15-мо място в крайното генерално класиране на Обиколката на Египет. Роденият в Ниш бегач кара отлично в жестоката конкуренция на над 500 състезатели от цял свят за малко изпусна място в десетката.
Заради ангажиментите си в държавния тим на западната ни съседка четиримата сърби пропуснаха зимния подготвителен лагер на „Цар Симеон Рея96” в албанския град Дурас. Те се готвеха по индивидуална програма и не тренираха със съотбониците заради постоянните си повиквателни за различните национални гарнитури на Сърбия.
порните визитки и на четиримата сърби са богати. Спасич, Дукич, Шмелцерович и Пайович почти сигурно остават да бягат за "Цар Сиемон Рея96" и през следващия спортно-състезателен сезон. Това е добра новина, защото спорните визитки на сърбите на са за пренебрегване. Освен неколкократен шампион на страната си 30-годишният Пайович е участник на две европейски първенства. Спасич е на 25 години и е балкански шампион за 2007 година и на своята страна. 25-годишният Шмелцерович пък е балкански шампион от първенството през 2006 година и е шампион на шосе и носител на националната купа на Сърбия.
Дукич пък само на 23 години, но вече е несменяем титуляр в мъжкия национален тим на сърбите.
И четиримата участваха с добър успех в 58-мата междунродна колоездачна обиколка на България.