Новини


Треньор с ултиматум към колоездач да свали 7 кг
Дата: 1.2.2009г.
Източник: ПКД Цар Симеон

Главният треньор на Цар Симеон Рея96 Петър Павлов постави ултиматум на младия колоездач на клуба Пано Уйлямс Гоги да свали 7 килограма от теглото по време на предсезонната подготовка. В противен случай 17-годишният състезател ще отнесе солена глоба, обяви самият наставник.
"Има си правила при нас и те трябва да се спазват от всички състезатели, без значение дали са в представителния мъжки отбор или са при юношите старша възраст, където в момента е Пано. Преценявам, че в момента той е с наднормено тегло и трябва да влезе в килограмите си до първия старт за сезона – в края на месец март”, коментира Петър Павлов.
Роденият на 2 октомври 1991 година Гоги се смята за един от големите таланти на пловдивското колоездене. През август миналата година той бе включен в националния юношески отбор на България за европейското първенство по колоездене на писта за юноши и мъже в Полша. Той обаче пропусна престижния старт заради тежка контузия.
Пано замина с юношеските национали на подготвителен лагер в Разград. По време на тренировка обаче Гоги спука гума на велосипеда си и при висока скорост падна на циментовата писта. При зверското падане от удара той получи тежко комоцио и множество наранявания. След обстоен медицински преглед лекарите установиха и сътресение, като му забраниха категорично да се качва на велосипед най-малко един месец. Иначе ако не бе станал инцидентът с падането, Пано Уйлямс Гоги със сигурност щеше да дебютира за националния отбор на България на европейското първенство. Шампионатът бе от 4 до 7 септември м.г.