Новини


Отличиха трима от Цар Симеон за най-добри през 2008 година
Дата: 30.1.2009г.
Източник: ПКД Цар Симеон

Пловдивският велоклуб Цар Симеон Рея96 заслужи поредното си голямо отличие за изминалата 2008 година. Водещите ни бегачи Пламен Димов и Борислав Иванов намepиха място в шестицата на най-добрите колоездачи на България за отминалия спортно-състезателен сезон, а главният треньор на клуба Петър Павлов - награден за отлична работа.
Тримата бяха отличени и получиха призовете си в престижната анкета за най-добрите колоездачи на България на 2008 г., организирана сред читателите на специализирания сайт за велосипедни спортове - Probike-bg.
Петър Павлов отнесе специален приз за цялостна треньорска работа и съществен принос в развитието на колоезденето в България.
Димов, Боби Иванов и Павлов бяха наградени на официална церемония в Прес клуб България в София, събрала над 80 журналисти, състезатели, треньори и деятели.
На призьорите бяха връчени специални бронзови статуетки, изработени от организаторите от "Веломания" и Probike-bg , както и много подаръци.
"Тази награда я приемам като голям успех първо за моя клуб Цар Симеон и хората, които работят за него, и след това като индивидуално отличие. Надявам се и през следващия сезон да вървим напред и да постигнем по-големи успехи, отколкото през миналия", каза Пламен Димов.
"Много съм щастлив от признанието на читателите да ме наредят сред 6-те най-добри колоездачи у нас. Вече имам шанса да участвам в международни турнири, на които трупам все повече опит и рутина. От чуждестранните колоездачи се възхищавам на бившия световен шампион Паоло Бетин, а амбициите ми са да се доближа до неговото каране", допълни Боби Иванов.
Снимка: Plovdiv24.com