Новини


Награждават Пламен и Боби за място в шестицата за колоездач №1 на България на 2008 година
Дата: 29.1.2009г.
Източник: ПКД Цар Симеон

Двама състезатели на пловдивския велоклуб Цар Симеон Рея96 - Пламен Димов и Борислав Иванов, ще бъдат наградени днес за мястото си в шестицата на престижната анкета за най-добрите колоездачи на България на 2008-а година, организирана сред читателите на специализирания сайт за велосипедни спортове - Probike-bg.
Нашите бегачи са поканени на официална церемония днес пообед в Пресклуб „България” на Националния стадион „Васил Левски” в София заедно с изпълнителния директор на пловдивския велоклуб Йордан Зашев и главния треньор Петър Павлов.
На тържеството, което започва днес от 12,15 часа, ще бъдат връчени и специални бронзови статуетки, изработени от организаторите от "Веломания" и Probike-bg .
Както е известно победител в анкетата на Probike-bg очаквано стана най-добрият български колоездач за 2008 година Ивайло Габровски от КК Несебър, събрал 233 точки. На второто място със 174 точки остана Спас Гюров, също от КК Несебър, а трети е Даниел Петров от КК Бургас със 156 т. За 30-годишния ас на педалите Габровски това е втората поредна победа в анкетата на този специализиран велосайт.
Пловдивчанинът Пламен Димов за малко изпусна третото място и остана четвърти, само на точка по-малко от участика на олимпийските игри в Пекин - Даниел Петров от КК Бургас. Пецата събра 155 точки в подреждането, с една по-малко от Дидо Петров, набрал 156 точки.
Боби Иванов е шести в подреждането със 129 точки, като той (заедно с Пламен Димов) изпревариха такива елитни колоездачи като Данаил Петров, състезател на португалския гранд Бенфика, другия наш олимпиец - Евгени Балев от КК Бургас”, Мартин Грашев от Несебър, както и носителя на бялата фланелка за най-добър млад състезател на 58-ата международна колоездачна обиколка на България - Петър Панайотов от КК Бургас.
След Димов и Иванов в класацията са още асове като Светослав Чанлиев, Павел Шуманов, Стефан Христов, Николай Михайлов и Красимир Коев.
Ето и крайното подреждане в анкетата според вота на читателите на сайта Probike-bg.
1 . Ивайло Габровски /”Несебър”/ 233 точки
2 . Спас Гюров /“Несебър”/ 174
3 . Даниел Петров /”Бургас"/ 156
4 . Пламен Димов /”Цар Симеон”/ 155
5 . Георги Георгиев /”Несебър”/ 132
6 . Борислав Иванов /"Цар Симеон"/ 129
7 . Данаил Петров /”Бенфика”/ 123
8 . Евгени Балев /”Бургас”/ 80
9 . Мартин Грашев /Несебър/ 78
10 . Петър Панайотов /“Бургас”/ 77

---------------------------------------------------------

11 . Светослав Чанлиев /”Брисаспор”, Турция/ - 76
12 . Павел Шуманов /”Хемус”/ - 73
13 . Стефан Христов /”Нипо Ендека”, Италия/ - 71
14 . Николай Михайлов /"Мартиг", Франция и "Свиленград"/ - 68
15 . Богдан Стойчев /”Несебър”/ - 54
16 . Красимир Коев /”Палмейрас Ризорт Тавира”, Португалия/ - 54
Снимка:Plovdiv24.com