Новини


Трима пловдивски колоездачи в националния отбор на България за международния тур „Мемориал Димитър Янков”
Дата: 10.5.2018г.
Източник:

Трима млади колоездачи от „Цар Симеон 1898“ попаднаха в националните отбора ни България за стартиралия международен колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”, кръг от Световната купа за младежи.

Старши треньорът на държавния ни тим Людмил Киров е повикал в състава си пловдивчаните Иво Узунов и Трайко Черпоков. Селекцията допълват Венцислав Венков, Гавраил Стефанов, Давид Златев и Георги Николов.

Отделно в „Б“ националния ни тим, който ще участва под името регионален отбор "Стара планина“ ще стартира и друг пловдивчанин от „Цар Симеон 1898“ – Венцислав Попов.

Близо 70 колоездачи от 6 страни застават на старта в поредното издание на международия колоездачен.

Поради организационни проблеми не пристигнаха представителите на Турция и Румъния, които се обадили в последния момент, че няма да изпратят свои отбори.

Традиционната надпревара започва днес и ще продължи до 10 май на територията на Слънчев бряг, Несебър и Бургаския регион, като главен организатор и домакин е „Слънчев бряг хотел холдингс” АД.

Специален гост на състезанието е директорът на многофункционална спортна зала „Колодрума“ в Пловдив Галена Китена. За два дни напористата и амбициозна дама проведе поредица от работни срещи с шефовете на чуждестранните отбори.
На тях Китена ги запозна подробно с отличните възможности и условия за подготовка и състезания, които предлага спортната база в Пловдив, разполагаща с покрит колодрум от световно ниво и най-качествената настилка на пистата от сибирска листевица.