Новини


Национал от „Цар Симеон“ участва в серия от състезания в Белгия, в подготовка за Световното
Дата: 19.9.2017г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

В серия от еднодневни състезания на шосе в Белгия участва младият колоездач на „Цар Симеон 1898“ Николай Генов, преди Световното първенство в Норвегия. 
19-годишният пловдивчанин замина за Брюксел и Лиеж, където ще премине последната част от подготовката му за шампионата на Планетата, където Нико ще се пусне в общия старт, който е на 23 септември.
„След 66-ата Международна колоездачна обиколка на България си дадох само 3 дни почивка за възстановяване. Реших да се готвя в Белгия, защото там ще участвам в няколко местни старта, чиито трасета ще бъдат сходни с това на Световното. 
Ще използвам състезанията в Белгия като последни контроли преди Световното първенство. Смятам след Световното да участва още в няколко състезания в Белгия, които пък ще бъдат подготовка за Европейското първенство в Берлин на писта за мъже , но този старт още не е на 100% процента гарантиран за реализация от страната на Бългалския колоездачен съюз“, обясни Николай.
Генов е един от най-талантливите млади български колоездачи,  многократен шампион на писта и на шосе. Той е състезател на „Цар Симеон 1898“ още от детска възраст, избран е на два пъти за колоездач №1 на Пловдив – през 2014 и 2016 година. През този сезон Нико спечели първото издание на Балканската купа по колоездене на писта.
 Генов е силно амбициран за успешно представяне на Световното. Според него този старт ще бъде един от най - трудните и важни състезания за него досега.
„Ще следвам своите тактически познания за съхранение по време на състезанието. Ще се раздам до пълния предел на своите възможности, а и отгоре. Смятам че имам потенциал за класиране и се надявам да избегна многото падания, които съпътстват такива стартове”, коментира Генов.
Световното първенство по шосейно колоездене стартира вчера е ще продължи до 25 септември. Всички стартове на него ще се проведат по трасета около норвежкия град Берген.