Новини


Колоездачите на „Цар Симеон“ – пети в отборното на Обиколката, Генов – изпуска подиум на финала, втори е по активност
Дата: 10.9.2017г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Колоездачите на „Цар Симеон 1898“ завършиха на престижното пето място в отборното класиране на финала на 66-ата Международна колоездачна обиколка на България, от Стара Загора до Пловдив. 
Националът на „царистите“ Николай Генов пък по чудо изпусна подиум в последния етап на финала в Пловдив финишира 7-ми, малко след победителя – украинският ас Виталий Бутс.
Нико обаче е втори в крайното класиране в надпреварата за активност, което и голям успех за 19-годишния пловдивски талант.
Бутс финишира в Пловдив с време 2.06:03 часа, което е времето и на основната група. С това време и на седмо място в последния етап финишира и Николай Генов. Съотборниците му от КК „Цар Симеон 1898“ - Иван Ажи завърши на 23-а позиция в етапа, а Пламен Димов е 28-ми.
В крайното класиране втори и трети са съответно Станислав Бажков от КК „Минск“, който е и най-добрият катерач в Обиколката, на 24 сек от първия, и Андрий Василюк от КК „Колс“, също на 24 сек.
В крайното индивидуално класиране Николай Генов е на 18-о място, като е на второто място за активност и на четвърто място при най-младите състезатели.
Пламен Димов е на 27-мо, Иван Ажи е на 33-то, Адриан Беев е на 46-о място.
К „Цар Симеон“ е на девето място в генералното класиране при отборите.