Новини


Български успех на Балканската купа по колоездене на писта: Николай Генов - шампион
Дата: 1.8.2017г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Николай Генов спечели първото издание на  Балканска купа по колоездене на писта за мъже, което се проведе в спортна зала "Колодрума" в Пловдив. До успеха си, 19-годишният национал от "Цар Симеон 1898" стигна след отлична тактика и три шампионски титли в най-тежките дисциплини - издръжливост по точки, темпови обиколки и омниум, с което му донесе голямата позлатена купа и лъвския пай от наградния фонд. 
Втори остана друг българин - Радослав Константинов, а трети Линардос Николаос от Гърция.
С по две шампионски титли на Балканската купа се отличиха още националите Радослав Константинов -  на скрач и издражливост чрез елимининации, и Мирослав Минчев - в спринтовите дисциплини.
Тимът на Гърция пък спечели италианското преследване, като изправери с малко отбора на пловдивския КК"Цар Симеон 1898".
Само преди няколко дни държавния шампионат на "Колодрума" в Пловдив, Генов и Конастантинов счупиха брадясали рекорди в пистовото колоездене, като записаха най-добри национални постижения на 4000 метра, точно след 32 години. 
Рекордът до преди това бе притежание на Станчо Станчев, постигнат олимпиския колодрум в Крилатское.
Иначе Балканската купа по колоездене на писта за мъже премина при отлична организация, дело на реководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898", и с подкрепата на община Пловдив. 
Състезанието бе включено в календара на Балканския и Българския колоездачен съюз и събра 39 пистови бегачи от 4 страни.