Новини


Бегачите на Цар Симеон се върнаха 3 дни по-рано от лагера в Дурас
Дата: 27.1.2009г.
Източник: ПКД Цар Симеон

Колоездачите на Цар Симеон Рея96 се завърнаха снощи от подготвителния си зимен лагер в албанския корорт Дурас, три дни по-рано от предвиденото. Пловдивският велотим тренира в реномирания морски курорт на Адриатическо и Йонийско море 16 дни - от 10 януари, но се прибра по-рано заради обилните дъждове в Албания тези дни.
”Реших да съкратим с 3 дни лагера в Дурас, защото синоптиците дават тези дни проливни дъждове по морето в Албания. Пътищата в курорта са плувнали във вода и не може да се тренира по тях. Нямаше смисъл да стоим повече там и да се готвим само в залите на тренажори. Това момем със същия успех да го правим и в Пловдив”, обясни главният треньор на Цар Симеон Рея96 Петър Павлов. Наставникът като цяло е доволен от подготовката в Дурас.
”Свършихме доста неща там, макар че дъждовете малко пообъркаха плана на предсезонната подготовка. Климатът там е много мек и няма нишо общо със северните студове, които бяха обхванали България по същото това време. За две седмици момчетата навъртяха близо 2 500 километра. Като цяло съм доволен от всички, защото те изпълнихме това, което си бяхме поставили като задача. Сега освен за общо-физическа подготовка и сила, вече започваме да тренираме и за техника и тактика”, допълни Павлов.
По време на подготовката в Албания на Светослав Недев му се е обадила старата контузия в коляното. След двудневни по-леки натоварвания обаче 20-годишният бегач бързо бързо е преодолял травмата и сега тренира на пълно обороти.
Всички останали състезатели са здрави и от днес започват тренировки при домашни условия.
Снимка: Пловдив24.бг