Новини


Двама колоездачи на "Цар Симеон 1898" в националния отбор тим на България за Обиколката на Украйна
Дата: 17.5.2017г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Двама от най-добрите колоездачи на пловдивския "Цар Симеон 1898" - Николай Генов и Иван Алберт Ажи, бяха повикани в националния мъжки отбор на България за участие в Международната колоездачна обиколка на Украйна. 
Националите ни тръгнаха за Киев, където днес ще бъде даден старта на силния тур, който ще събере близо 150 елитни бегачи от почти цяла Европа.

Националният селекционер за този тур  - Койчо Шивиков, ще разчита много на асовете на "Цар Симеон 1898" - Николай Генов и Иван Алберт Ажи.
Освен двамата 19-годишни пловдивчани за състава на държавния ни тим повиквателни получиха Александър Алексиев, Петър Чавдаров и Иван Мухтаров от отбора на Несебър. 

Международната колоездачна обиколка на Укарйна е от категория 2.2 и е включена в европейския календар на Международния колоездачен съюз.
Украинският турът ще бъде петдневен, като колната тръгна утре и ще финишира на 21 май в  центъра на Киев.
Състезанието ще бъде с пролог, индивидуално бягане по часовник, три етапа с общи стартове от по 150 км, както и един полуетап с отборно по часовник на 30 км.
Надпреварата се очертава като изключително тежка, с оглед на големия брой отбори и елитни бегачи, които са заявили участие.
Освен традиционните лидерски фланелки – жълта - за водача в генералното класиране, зелена  - за най-активния бегач и бяла - за най-добрия млад състезател до 23 години, най-добре представящият се чуждестранен бегач ще носи червена фланелка.