Новини


"Цар Симеон 1898" привлече младежки национал за новия колоездачен сезон
Дата: 1.4.2017г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Младежкият национал Станислав Киров бе привлечен в представителния мъжки тим на националните шампиони на България по колоездене на писта и на шосе - "Цар Симеон 1898".
19-годишният талант, който е рожба на пазарджишката колоездачна велошкола "Печенеги", вече е картотекиран за пловдивския клуб и ще направи своя официален дебют още през уикенда, когато стартира новият състезателен сезон. 
Освен новото попълнение Станислав Киров, главният треньорът на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов обяви състава на мъжкия отбор за новия сезон. Това стана след серия от вътрешни контролни тестове, в които конкуренцията за място в тима бе голяма. 
Капитан и лидер на пловдивския тим остава опитният Пламен Димов, а в състава очаквано мястото си запазиха младежките национали Николай Генов, Адриян Беев и Иван Алберт Ажи. Отборът допълва още ветеранът Христо Христов.
От миналогодишния състав отпаднаха завърналият от германския "Щолдинг“ национал Нако Георгиев, както и Светлин Дунчев. Двамата са помолили ръководството за по-лек тренировъчен режим, защото са студенти и трудно съчетават следването с тренирoвките.
Спас Пейчев пък е заминал да следва в Белгия, а Димитър Илиев и Светослав Недев са решили да прекратят състезателната си кариера.
В Цар Симeон са решили да не разчитат на чуждестранни колоездачи, както преди години.
Първият официален старт за новия състезателен сезон за тази година ще бъде на 8 април - колокритериум по затворен маршрут за купа "Пазарджик".