Новини


„Цар Симеон 1898” стартира колоездачния сезон с два подиума на критериума в Пазарджик
Дата: 14.4.2017г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

Отличен старт на новия състезателен сезон - два подиума, направиха колоездачите на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898”. Те спечелиха второ и трето място при мъжете на колокритериума за купа "Пазарджик".
По атрактивното трасе от 52 километра, подредено в местността "Острова", младежкият национал на "царистите" Иван Алберт Ажи се класира втори, на малка разлика от победителя Стефан Христов, също бивш състезател на пловдивския тим, който сега кара за КК "Несебър". Трети в крайното класиране се нареди другият младежки национал на "Цар Симеон 1898" - Николай Генов.
 Новото попълнение Станислав Киров остана пети в крайното класиране при дебютното си участие за пловдивчани. Колокритериумът в Пазарджик беше по затворен маршрут, за всички възрастови група – от момчета, юноши младша и старша възраст, младежи и мъже, и събра всички водещи велоцентрове в България.
„Доволен съм от старта на сезона, и особено от добрата спортна форма и кондиция, в която се намират моите момчета. Започваме отлично новия сезон, надявам се да продължим така и в следващите стартове”, коментира главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов.