Новини


Колоездачите на „Цар Симеон 1898” тренират по желание
Дата: 15.12.2016г.
Източник: „Цар Симеон 1898”


Въпреки, че състезателният сезон приключи, колоездачите на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898” не се отказват от тренировки. 
Голяма част от състезателите от юношеския и от мъжкия представителен тим тренират по желание, всеки ден или през ден. За това те сами са помолили главния треньор на клуба Петър Павлов.
Средно почти всички бегачи въртят по 100-тина километра на ден по обходни маршрути по пътища в региона.  
”В момента няма състезания, сезонът приключи и но все още не съм пуснал момчетата официално във ваканция. Те са много съвестни и сами искат да идват и да тренират, за да не излизат от спортна форма. Не тренират обаче така интензивно, както преди, и е съвсем нормално в момента да не са в най-доброто си функционално състояние. Повечето момчета не искат да спират с тренировките. Това е съвсем нормално, защото после те по-лесно ще достигнат до необходимото функционално състояние за началото на подготовката за новия сезон”, обясни главният треньор на клуба Петър Павлов.
Междувременно стана известо, че  шефовете на „Цар Симеон 1898” са отказали участие и в международно състезание в Косово. 
Причината за отказа е натрупаната голяма умора сред състезателите и треньорите в тима, след тежкия спортно-състезателен сезон.