Новини


Колоездач от "Цар Симеон 1898" блесна Обиколката на България, печели премия за активност
Дата: 1.9.2016г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Младият национал на КК "Цар Симеон 1898" (Пд) Николай Генов блесна в третия състезателен ден от 65-ата Международна колоездачна Обиколка на България - в етапа Кърждали - Ивайловград, 162 км. 19-пловдивчанин "презве" Хармални, като със забележителен финален спринт спечели премията за активност там. Отделно Нико финишира сред лидерите в етапа, и преди основната група, в която място намериха неговите съотборници от "царския" тим Пламен Димов, Иван Алберт Ажи и Адрияан Беев.
Марко Текио от италианския континентален тим "Униеуро" спечели третия етап в 65-ата колоездачна Обиколка на България. 
Младият италианец от Веченца беше най-бърз по тежкото и изпъленно с височинни изкачвания трасе от Кърджали до Ивайловград и завърши за 3:50.36 часа. Втори се нареди друг италианец и него съотбориник от "Униеуро" - Симоне Раванели, със същото време. Двамата младоци от Виченца създадоха горяма атракция на финала, като за шоу на публиката финишираха хванани за ръка и заедно ликуваха като победители. 
Трети остана Онур Балкан от турския "Брисаспор" с повече от минута закъснение. 
Как мина етапът - много тежко за състезателите, заради трудните изкачвания (две от втора категория и едно от трета) и групата лочинно много се разкъса. 41-годишният български ветеран Евгени Балев, нает за състазаниото от КК "Несебър Шокблейз", който беше осми в генералното класиране преди етапа, спуска гума и изостана, но все пак финишира преди основната група.
С успеха в 3-ия етап днес Марко Текио излезе начело в генералното класиране и утре ще облече жълтата фланелка на лидер, както и бялата за най-перспективен млад състезател до 23 години в етапа. 
Андрий Братащук от отбора на "Колс" продължава да води в подреждането за най-добър катерач, а Евгений Собал (Беларус) от "Минск Сайклинг Тийм" е лидер в класацията за активност.