Новини


Двама колоездачи от „Цар Симеон 1898” в националния тим на България за Обиколката на Сибиу
Дата: 6.7.2016г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

Двама колоездачи от „Цар Симеон 1898”  заминаха с мъжкия национален отбор на България за силната Международна колоездачна обиколка на Сибиу. 
Николай Генов и Иван Алберт Ажи, които само преди два дни се завърнаха от Балканиадата на шосе в Албания, бяха отново повикани в представителния ни тим при мъжете, заедно с участника на Олимпиадата в Рио - Стефан Христов, Георги Георгиев, Станимир Чолаков и Михаил Михайлов.
От групата в последния момент отпадна другият пловдивски национал – Велизар Фурлански, който се завърна от Балканското първенство с остра вирусна инфекция.  
Турът на Сибиу се смята за едно от най-престижните и традиционно силни състезания на шосе на Балканите. Конкуренцията в него е жестока, като организаторите допускат до участие само континентални и национални отбори.
Надпреварата в северната ни съседка по традиция е петдневна и ще финишира на 12-ти юли. В 4 от 5-те състезателни етапа домакините са предвидили сериозни планински изкачвания от висока категория, с премии са катерачи и активност. Oбиколката на Сибиу е  включена в календара на Международния колоездачен съюз. 

Тази година това състезание отново ще бъде от високата категория 2.2. То е включено във веригата Юръп Тур и ще носи точки за рейкинга при мъжете в класацията на международната колоездачна централа - U.С.I. 
Надпреварата в Румъния ще се проведе за 12-и пореден път и ще събере близо 200 елитни бегачи от почти цяла Европа. 

Според регламента отборите трябва да бъдат съставени от по 6 състезатели. Общият награден фонд на румънския тур надхвърля 10 000 евро.
Победителят ще прибере в джоба си близо 2 800 евро от наградния фонд.