Новини


Колоездач на "Цар Симеон 1898" спечели бронз в критериума на купа „Троян”
Дата: 15.5.2016г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Младият колоездач на  "Цар Симеон  1898"  Велизар Фурлански спечели 3-то място в критериума на международното двудневно състезание за купа „Троян”, пореден старт от наситения календар на Българския колоездачен съюз.
Велонадпреварата беше с три отделни класирания  - за критериум, индивидуално бягане по часовник и общ старт и бе част от програмата на честванията в града по повод 120 години организирано колоездене в Троян.
Фурлански направи много добро бягане по време на колокритериума, подреден от организаторите по главните улици на балканския град.  
При голямата конкуренция на все елитни и силни бегачи, 21-годишният пловдивчанин приложи отлична тактика по атрактивното 50-километрово трасе, но в последните спринтови обиколки не успя да задмине изпреварилия го с няколко точки представител на КК "Несебър" Богдан Стойчев.
Така Велизар спечели бронза, а убедително първи стана националът на "Хемус"- Троян Станимир Чолаков, който грабна титлата. 
Четвърти остана националът от "Цар Симеон 1898" Николай Генов, който успя да изпревари друг наш национал  - състезаващият се за елитния турския клуб "Брисаспор" Георги Герогиев.
Във втория състезателен ден на купа „Троян”, Велизар Фурлански отново беше много близо до третото място - в общия старт на 120 километра.
До финала той караше наравно с Александър Алексиев от КК "Несебър", с чести смени на водачеството можду двамата. 
Във финалния спринт  обаче пловдивчанинът отстъпи на една капла разстояние на несебърлията и така за малко изпусна бронза и остана четвърти. 
Първи и втори в общия старт станаха българските национали и биши колоездачи на "Цар Симеон 1898" Стефан Христов и Георги Герогиев, които от няколко години са водещи бечачи на елитния турския тим "Брисаспор". 
Юбилеят  в Троян беше уважен от президента на Българския колоездачен съюз Евгени Димитров, който вечерта на официална цереломия в „Троян Плаза” лично награжди  заслужилите ветерани – състезатели, треньори, спортни деятели, спомоществователи, допринесли за развитието на колоездачния спорт в Троян през годините. 
Организатор на юбилейното честване бе КК „Хемус 1896” – Троян, с президент Тодор Колев, с подкрепата на община Троян.