Новини


„Цар Симеон 1898” прави фурор на старта на колоездачния сезон - печели първите три места на критериума в София
Дата: 8.4.2016г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

Отличен старт на новия спортно - състезателен сезон постигнаха колоездачите на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898”. Те направиха фурор със своето представяне, като спечелиха първите три места при мъжете на колокритериума в София за купа „Асен Шопов".
По атрактиното трасе от 42  километра, подредено около Многофункционална спортна зала „Арена Армеец София“, националът Николай Генов блесна в индивидуалната надпревара и спечели шампионската титла. Втори и трети, след 18-годишния пловдивчанин, станаха съотборниците му от „Цар Симеон 1898” - Иван Алберт Ажи и Велзар Фурлански. 
Ники, който само преди няколко дни за първи път получи повиквателна за мъжкия национален отбор на България за Балкадианата в Атина, приложи отлична тактика по време на столичния пробег по затворен маршрут, като изпревари с 8 точки Ажи и с 11 - Фурлански, останали след него. 
Четвърти, на голяма разлика от пловдивското трио, остана представителят на "Хемус" - Троян Станимир Чолаков, а пети и шести - Адриян Беев и Пламен Димов, също от „Цар Симеон 1898”.
В критериума при юношите младша и старта възраст  - по маршрут от 32,5 км, първи станаха Давид Златев от "Загорец"- Нова Загора и Мартин Папанов от казанлъшкия "Лястовица".
В надпреварата при момчетата младата надежна на „Цар Симеон 1898” Дениз Рюстемов остана трети, след Габриел Грозев от "Загорец" и Георги Гечев от "Хемус".
„Изключително съм доволен от успехите ни в София, и особено от добрата спортна  форма и кондиция, в която се намират моите момчета в началото на сезона. Започваме отлично новия сезон, надявам се да продължим така и в следващите стартове”, коментира главният треньор на „Цар Симеон 1898” Петър Павлов.