Новини


Юношески национали подсилват мъжкия тим на "Цар Симеон 1898" за новия сезон
Дата: 15.3.2016г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Трима юношески национали ще се присъединят към представителния мъжки отбор на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" за новия спортно-състезателен сезон. Това са двете млади надежди Николай Генов и Адриян Беев, както и завърналият се наскоро от елитния германски тим "Щолдинг“ национал Нако Георгиев. Тримата бяха в представителния младежки тим за България за Европейско първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Естония. 
Освен доскорошното юношеско трио Генов - Беев - Георгиев, за мъжете вече ще бягат Спас Пейчев и Димитър Илиев, които също досега караха за тима на "царистите" при юношите старша възраст. 
И като се прибавят тримата младоци Велизар Фурлански, Светлин Дунчев и Иван Алберт Ажи, става видно, че представителният мъжки тим на "Цар Симеон 1898" тази година ще бъде съставен почти изцяло от млади и талантливи състезатели. 
Единственият по-опитен състезател ще бъде капитанът и лидер на пловдивския клуб Пламен Димов.
Междувременно "Цар Симеон 1898" получи персонална покана за участие в престижната Международна колоездачна обиколка на гръцкия град Солун, която ще се проведе в края на теза седмица. Турът е традиционен и носи името на великия пълководец Александър Велики.  Той ще премина в три състезателни дни, като колоната тръгва от Солун, ще върни в околностите на този гръцки регион и ще финишира отново там. 
Надпреварата в Гърция ще бъде от категория и ще носи точки за световната ранглиста при мъжете и младежите в класацията на Межуднародния колоездачен съюз - U.C.I.
Участието на "царистите" в Международната колоездачна обиколка на Солун на практика ще бъде първият им официален старт за новия спортно-състезателен сезон за тази година. 
Успоредно със старта в Гърция, младите колоездачи от "Цар Симеон 1898" пък ще открият спортно-състезателния календар на Българския колоездачен съюз също със своя първи старт за новия сезон - купа "Пазарджик".  
Състезанието е за всички възрастови група – от момчета, юноши младша и старша възраст, младежи и мъже, и ще бъде атрактивен колокритериум по затворен маршрут в известната градска местност "Острова".