Новини


"Цар Симеон 1898" домакин на треньорска конференция с новото ръководство на Българския колоездачен съюз
Дата: 9.3.2016г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" бе домакин днес на национална треньорска конференция с новото ръководство на Българския колоездачен съюз.
Треньори и голяма част от шефовете колоездачните клубове в страната уважиха сбирката, на която основни тема бяха обсъждане и утвържаване на новия спортно-състезателен календар за 2016 година в направление шосе и писта.
Лично новият президент на БКС Евгени Димитров, който е и председател на Управитления съвет на велосъюза, вицепрезидентът Тодор Колев и генералният секретар Веселин Михайлов уважиха националната треньорска конференция, която се проведе в Пресцентъра на новата многофункционална спортна зала "Колодрума". 
На срещата присъства и бившият председател на БКС Венелин Хубенов, дошъл да подкрепи новата управа на родното колоездене и да участва в дискусиите.
Евгени Димитров призна пред треньорите, че в момента новото ръководство има организационни трудности, заради големи дългове и неефективни договори, които са били наследени след смяната на властта в родното колоездене, както и организацизационни неуредици, оставени им от предишното ръководство на БКС. 
"Чака ни много много работа. Тепърва ще колоездачният съюз ще укрепваме организационно, но съм сигурен, че с общи усилия ще се справим. Времето ни притиска, защого спортно-състезателният сезон започва най-скоро и в този смисъл времето не работи в наша полза.
Но ние сме твърдо решени да направим всичко необходимо да успеем да стъпим здраво на крака и отново да издигнем на високо ниво българското колоездене.
Благадарим ви за подкрепата", каза Димитров пред треньорите.
До края на месец март новото ръководство на Българския колоездачен съюз има намерение да направи и среща с клубове и сдружения по планинснско колоездене.