Новини


Бегачите на Цар Симеон въртят над 3000 км на лагера в Дурас
Дата: 17.1.2009г.
Източник: ПКД Цар Симеон

Над 3000 километра ще извъртят колоездачите на Цар Симеон Рея96 по време на подготвителния зимен лагер в реномирания албански курорт Дурас, където отборът тренира от няколко дни. Това влиза в плана на предсезонната подготовка, изготвен от главния треньор на пловдивския велоклуб Петър Павлов.
”Всеки ден момчетата карат между 150 и 170 километра. Периодът е малко тежичък, но всички се справят. В подготвителния цикъл трябва да се навъртят повечко километри за обем и общофизическа подготовка, няма как, не можеш да избягаш от това”, обясни Петър Павлов по телефона от Албания.
След двудневни проливни дъждове в Дурас времето се оправи и бегачите се върнаха към ежедневните си пробези по шосетата в морския курорт.
Два дни пътищата там бяха плувнали във вода и не можеше да се тренира по тях. Заради дъжда, пловдивските бегачи се готвеха на специални велотренажори, но от вчера те са отново по шосетата.
Състезателите на Цар Симеон Рея96 тренират от днес при температура на въздуха между 18 и 20 градуса над нулата, което за зимата е направо супер.
„Тренировките са изтощителни и затова нямаме много време да обикаляме и разглеждаме. Албанците ни посрещат гостоприемно. Хранят ни добре, тук най-честото ястие в менюто са пиците и спагетите, нали сме много близо до Италия”, обясни Дамян Филипов, един от водещите бегачи на пловдивския велоклуб.
Снимка: www.Plovdiv24.bg