Новини


Колоездачи на "Цар Симеон 1898" спечелиха две премии от Обиколката на Северен Кипър
Дата: 1.3.2016г.
Източник: "Цар Симеон 1898

 Две премии -  за активност и в спринта, спечелиха колоездачите на "Цар Симеон 1898" на Международната колоездачна обиколка на Северен Кипър. Младежкият национал Николай Генов и завърналият наскоро се от германския континентален велотим „Щьолтинг“ Нако Георгиев бяха отличени с тези призове в общите стартове в първия и във втория състезателен ден от триетапната надпревара в островната държава. 
В крайното класиране по-голямата част от бегачите на пловдивският велотим финишираха с основната група, а в отборната надпревара  „Цар Симеон 1898“  намери място в призовата шестица.
Този старт в Кипър бе генерална проверка на "царистите" от предсезонната им подготовка за новия колоездачен спортно-състезателен сезон у нас, който стартира след две седмици. 
Иначе турът на Северен Кипър бе традиционен и премина в три състезателни етапа, като колоната въртеше от Никозия до полуостров Карпас и до живописния исторически град Кирения, разположени на северното крайбрежие на острова, като бегачите финишираха отново в кипърската столица. 
Надпреварата в Северен Кипър няма категория и не бе включена в състезателния календар на Межуднародния колоездачен съюз - U.C.I. 
В първия състезателен ден бе предвиден пролог – атрактивен 59-километров колокритериум по брега на морето,  при много силен страничен вятър. За втория и третия състезателен ден бяха общите стартове със тресата от над 130 километра, валидни за крайното индивидуално и и отборно класиране.
Стартът не носеше точки за световната ранглиста при мъжете и младежите в класацията на U.C.I., но въпреки това в него тази година се пуснаха отбори от 12 държави от Европа.