Новини


"Цар Симеон 1898" отново избира колоездач на годината
Дата: 11.1.2016г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Ръководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ще обяви тези дни колоездач №1 на клуба за отминалата 2015 година, съобщиха от клубната управа. 
Традиционната ежегодна анкета, която се провежда след допитване до управителния съвет на клуба, състезатели, треньори, колоездачни деятели и спортни общественици, служители на клуба, журналисти, както и редови клубни членове, ще приключи до средата на тази седмица. 
Класацията ще бъде изготвена след подробен анализ на представянето на всички състезатели и отбори в клуба през изминалия спортно-състезателен сезон. Тя ще бъде съобразена и с дадени от ръководството персонални оценки от изявите на всеки един от състезателите в клуба – от детско-юношеската школа до представителния мъжки отбор на "Цар Симеон 1898" през тази спортно-състезателна година. 
За класацията ще се вземат впредвид изявите на колоездачите на "Цар Симеон 1898" в Международната колоездачна обиколка на България, както и на всички по-големите състезания у нас и в чужбина от спортния календар на Българския колоездачен съюз, държавни първенства – на шосе и писта, както и в по-големите турове в чужбина през изминалата година, както и анализа от цялостната работа в детско-юношеската школа. 
Нека припомним, че за 2014 година „Цар Симеон 1898” единодушно определи младежкият национал Николай Генов за колоездач №1 на клуба. 
Според запознати Нико сега отново е сред фаворитите за този престижен приз и за 2015 година, след поредния силен сезон, който направи. 
Резултатите от тазгодишната анкета за колоездач №1 на пловдивския велоклуб ще бъдат оповестени до края на тези седмица.