Новини


Проливен дъжд обърка програмата на Цар Симеон в Албания
Дата: 15.1.2009г.
Източник: ПКД Цар Симеон

Проливен дъжд, който вали вече втори ден в Албания обърка програмата на колоездачите на Цар Симеон Рея96 на подготвителния зимен лагер в Дурас. Пътищата в реномирания морски курорт са плувнали във вода и не може да се тренира по тях. Заради дъжда, пловдивските бегачи се готвят на специални велотренажори. Очаква се утре дъждът да спре и нашият тим да се върне към нормални тренировки и натоварвания, съобщиха от клуба.
Иначе северните студове, обхванали България напоследък, изобщо не притесняват състезателите на Цар Симеон Рея96 на лагера в Албания. Те тренират ежедневно в Дурас при температури между 15 и 17 градуса над нулата.
„Благоприятният морски климат на Адриатическо и Йонийско море се оказа много подходящ за всички от нашия отбор. Чувстваме се добре, албанците ни посрещнаха гостоприемно. В хотел „Виктория”, където сме настанени се грижат много за нас и правят всичко необходимо, за да се чувстваме като у дома. Единственото нещо, което ни липства, е че няма интернет навсякъде и се налага след тренировки да търсим къде ли не постоянна връзка по мрежата. Храната е добра, стига ни. Нямаме никакво време да разглеждаме наоколо, защото правим всеки ден изморителни преходи”, обясни Пламен Димов, един от водещите бегачи на пловдивския велоклуб.
Снимка: www.Plovdiv24.