Новини


Колоездачи на "Цар Симеон 1898" в националния отбор на Балканиадата в Турция
Дата: 6.9.2015г.
Източник: Цар Симеон 1898"

Двама колоездачи на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" ще представят България на стартиращото днес Балканското първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Турция. Шефовете на Българския колоездачен съюз изпратиха повиквателни на младите надежди на пловдивчани Николай Генов и Адриян Беев за юношеския ни национален отбор.
Генов и Беев бяха призовани в държавния ни юношески тим лично от новия национален селекционер за тази възрастова група – Людмил Киров.

Генов е юношески шампион на страната на шосе в индивидуалното бягане по часовник, и с балканска вицешампионска титла в същата дисциплина, спечелена на Балканското първенство за юноши и кадети на шосе в Румъния от миналата година.
На балканиадата Ники изпусна още един медал - в общия старт при юношите старша възраст, заради малшанс - спука гума 3 километра преди финала.
Нека припомним, че Нико и Андиян баха в състава на националния ни юношески тим и за Европейско първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Естония, където се представиха на много добро ниво.

Както е известно Генов и Беев бяха включени в националния младежки отбор на България за поредица от 3 силни 4-етапни състезания за младежи - в Полша, Македония и Словения, от категории 2.1, на които се 18-годишните пловдивчани се представиха успешно. Останалите двама състезатели в националния ни тим са пазарджиклията Станислав Киров и Михаил Михайлов от "Хемус" - Троян.

Започващото днес в Турция Балканско първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи ще се проведе в Одрин и околностити му.

Балканиадата включва двете традиционни дисциплини на шосе – „часовник“ на 26 км и общ старт с дължина на трасето от 135 километра.

„Ники и Адриян напълно заслужиха мястото си в националиня отбор, след доброто си представяне на Европейското първенство. Това е ново признание за работата в нашия клуб спрямо подрастващите и селекцията. Не случайно сме водещ клуб в България по работата си с детско-юношеската школа“, коментира главният треньор на „Цар Симеон 1898“ Петър Павлов.