Новини


Ас на "Цар Симеон 1898" стана първият носител на купа "Пловдив"
Дата: 31.8.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Младежкият национал на "Цар Симеон 1898" Николай Генов стана първият носител на купа "Пловдив" в първото в историята колоездачно състезание на писта, проведено на покрития колодрум и многофункционална спортна зала в Пловдив, която бе открита с пищно тържество снощи.  
18-годишният пловдивчанин беше най- бърз в традиционно тежката и много атрактивна дисциплината "скрач".  
Нико  демонстрира по 5-километровото трасе /20 обиколки по 250 метра/ отлична тактика и висока класа и така изпревари убедително други двама младежки национали – Георги Гинин от "Печенеги" – Пазарджик и Нягол Няголов от "Черноморец" – Бургас.  
Както е известно на завършилия преди две седмици на колодрума в Пазарджик държавен лично-отборен шампионат на писта за юноши и младежи Генов стана национален шампион на България и в спринта, като изпревари убедително Божидар Хаджиев от КК „Несебър“ и казанлъчанина Онур Татар. 
Отделно Генов, който бе избран единодушно за колоездач №1 на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" за отминалата 2014 година,  има спечелени общо 6 шампионски  титли и 4 вицешампионски в пистовото колоездене на последните две държавни лично-отборни първенство на България на писта за младежи и мъже. Освен в спринта този сезон и на скрач, талантливият пловдивчанин има златни медали и в традиционните индивидуални дисциплини – бързина чрез отстраняване, бързина на 1000 метра от място и 3000 метра индивидуално преследване, от миналата година. 
Златният медал и спечелената купа "Пловдив"  бяха връчени лично от кмета на града инж. Иван Тотев.
"Изключително съм щастлив от тази спечелена купа, защото с спечели в родни ми град Пловдив и то при дългоочакваното от всички нас  от "Цар Симеон 1898"откриване на покрития колодрум и многофункционална спортна зала. Впечатлен съм от всичко – от топлото отношение на зрителите, от самата писта, която наистина е уникална – само за поставяне на нови рекорди. Преживяването беше неописуемо. Благодаря на моите съотборници от "Цар Симеон 1898" за подкрепата. Ние сме истински екип, истински тим с отборен дух, затова постигаме успехи", коментира Николай Генов.