Новини


Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Йордан Йовчев откриват Колодрума
Дата: 25.8.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Мегатриото на пловдивския спорт - Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Йордан Йовчев са получили покани за откриването на многофункционалната спортна зала на Пловдив. 
Държавната опера в Пловдив, дует "Ритон", група P.I.F. и DEEP ZONE PRODJECT ще се погрижат за музикалната част от двучасовото шоу в неделя, 30 август.
В деня на откриването колоездачната обиколка на България ще финишира пред зала "Колодрума". Колоездачите ще направят и почетен тур по чисто новия колодрум, който е изграден от най-качественото дърво - сибирска лиственица.
"Изключително съм щастлив в този момент да стартира първата пресконференция в новата многофункционалната спортна зала с покрит колодрум в Пловдив. Това бе една от най-амбициозните ни задачи през този управленски мандат. Искам да изкажа голяма благодарност на всички хора, които взеха отношения в организацията на откриването в неделя", каза кметът на Пловдив Иван Тотев. 
"Обиколил съм всички шосета и колодруми из цяла Европа и мога да кажа, че тази зала е най-уникалната, на която съм бил", сподели капитанът и лидер на ПКД "Цар Симеон 1898" Пламен Димов.
На общинската сесия ще бъдат обсъдени и приети цените на наемите в новата зала и ще бъде предложено създаването на общинско предприятие. То ще бъде обслужвано от 14 души, които ще се занимават с поддръжката на залата. Още отсега обаче е ясно, че наемът на цялата зала ще е 9 хиляди лева за вечер. За сравнение Тотев посочи, че този на зала "Арена Армеец" е 15 хиляди лева.
Мъжкият национален отбор по волейбол пристига в Пловдив специално, за да се включи в официалната церемония по откриването на Многофункционалната спортна зала "Колодрума".
В 16:30 ч. националите ще се срещнат с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, а в 17 ч. спортните любимци ще се срещнат и със своите фенове на площад "Стефан Стамболов" пред сградата на общината, за да разговарят с тях и да им подарят автографи.
По-късно те ще се присъединят към официалните гости на грандиозния концерт-спектакъл, с който ще бъде открита Залата.
Церемонията по откриването ще бъде предавана пряко по БНТ1 и БНТ HD от 18.30 часа в неделя.
Специално за церемонията ще бъде показано и знамето на Пловдивското колоездачно дружество, което е съхранено повече от век.