Новини


При изключителни мерки за сигурност в Пловдив се открива "Колодрума"
Дата: 27.8.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Новопостроената многофункционалнa спортна зала "Колодрума" в Пловдив, която ПКД "Цар Симеон" започна и държавата и Общината довършиха, ще бъде официално открита на 30 август в 18,30 часа при изключителни мерки за сигурност.
На церемонията се очаква елитът на спорта у нас начело с "пловдивската спортна тройка" Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, представители на много международни спортни федерации, премиерът Бойко Борисов, министри, депутати. 

Близо 4 000 безплатни покани бяха раздадени на пловдивчани, други 2 000 на официалните лица и гости на града. Вратите на залата ще бъдат отворени в 16,30 часа Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за множество социални прояви и мероприятия. В момента това е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните в Югоизточна Европа, коментират от общинската администрация.

Модерното спортно съоръжение е вкопано на 9 метра под земята и има разгъната застроена площ от 37 000 кв. метра. Залата е с комбинирано игрище за 22 вида спорт, над него е разположена и колоездачната писта, която е с олимпийски размери. 

Мнгофункционалната спортна зала разполага с 6200 седящи места, от тях 4600 постоянни и 1600 телескопични седалки монтирани на допълнителни подвижни трибуни. С правостоящите места максималния капацитет на залата достига 8 000. 

Спортното съоръжение е оборудвано с изключително добра озвучителна система, с два екрана с големина 8 на 6 метра, а отоплителната и охлаждащата системи са монтирани под седалките и са разделени на отделни сектори. 

Към залата има обособени 438 паркоместа, от които 200 на открито.