Новини


При откриването на "Колодрума": Нов национален рекорд на писта и сбъдната мечта на Пловдив
Дата: 30.8.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Нов национален рекорд в дисциплината 1000 метра от място, постави националът Мирослав Минчев от Разград по време на откриването на многофункционалната спортна зала "Колодрума" тази вечер в Пловдив. Минчев беше щастлив от подобреното си лично постижение и сподели, че на такава уникална пистата рекордът му е закономерен. 
Както е известно идеята и строителството на спортното бижу на Пловдив бе започнато от ПКД "Цар Симеон 1898", а държавата и Община Пловдив довършиха.

Отриването на залата бе много емоционално, но като че ли най-много се вълнуваха хората от ПКД "Цар Симеон 1898", които най-много преживяха и  изстрадаха това строителство. Тяхната заслуга за това спортно бижу също е ограмна, коментираха запознати.

"Искам да благодаря на всички, които помогнаха за реализирането на тази мечта - построяването на "Колодрума". Огромно благодаря и на министър-председателя Бойко Борисов. От днес Пловдив има една мечта по-малко. Това не е просто зала - това е едно прекрасно съоръжение", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев. 

Проблем с правителствения самолет възпрепятства пристигането на премиера Бойко Борисов за откриването на "Колодрума". Сред официалните гости бяха и големият български спортист Йордан Йовчев, най-успешният състезател по гребане на кану Николай Бухалов, националният ни отбор по волейбол и др.
"Толкова дълго време чакахме, за да имаме такава прекрасна зала. Мога да пожелая на кмета на Пловдив Иван Тотев пълна зала и много медали за българския спорт", каза министърът на спорта Красен Кралев, който бе специален гост за откриването на "Колодрума".
По време на церемонията се проведе и награждаването на най-добрите от днешния ден от световното първенство по таекуондо, което се проведе в новата зала в Пловдив. 
Колоездачната обиколка на България финишира пред зала "Колодрума". Най-добрите в първия ден от обиколката бяха наградени от министъра на спорта Красен Кралев направиха. Колоездачите направиха и почетен тур по чисто новия колодрум, който е изграден от най-качественото дърво - сибирска лиственица. 
Първи на пистата обаче обиколка направиха най-възрастният колоездач от Пловдив - 81-годишният Димитър Аргиров, и най-малкият - 7-годишният Жорко.
Държавната опера в Пловдив, дует "Ритон", група P.I.F. и DEEP ZONE PRODJECT се погрижиха за музикалната част от двучасовото шоу.