Новини


"Цар Симеон" привлече ново попълнение за стартиращата в неделя Международна колоездачна обиколка на България
Дата: 28.8.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Ръководството на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" привлече в състава си 20-годишен колоездач от КК „Печенеги“ (Пз) и го включи в представителния тим за стартиращото в неделя  64-ото издание на Международната колоездачната обиколка на България. Новото попълнение е Станислав Кръстев и идва от юношеските гарнитури на клуба от Пазарджик, като за първа година се състезава в мъжкото колоездене. Младият пазарджиклия бе картотекиран и на него ще се разчита пълноценно.

Кръстев е по-голям „специалист“ на писта, а „неговите“ коронни дисциплини са 200 метра летящ старт, бързина на 1000 метра от място и издръжливост по точки на 100 обиколки.

Другата изненада в състава на "Цар Симеон 1898" е абсолютният дебютант Христо Христов, който главният треньор Петър Павлов реши да го включи в последния момент. Христов досега няма старт в толкова голяма международно състезание, но се намира в много добра спортна форма.

„И двете момчета са много амбициозни и сериозни и затова решихме да им дадем шанс. Идват при нас с голямо желание и амбиции. Наяваме се те бързо се сработва с момчетата и да се приобщят към отбора. Разбира се ще им трябва още време, но се надявам с общи усилия – наши и на момчетата от отбора това да стане по-бързо”, коментира главният треньор на „царистите“ Петър Павлов.

Кръстев и Христов сменят в състава за Обиколката бившия младежки национал Светослав Недев, който е помолил ръководството временно да спре да тренира, заради лични ангажименти, както и Светлин Дунчев.

Така съставът на "Цар Симеон 1898" за 64-ата Международната колоездачната обиколка на България ще бъде съставен от петима състезатели. Това са новаците Станислав Кръстев и Христо Христов, както и четиримата титуляри – капитанът и лидер на клуба Пламен Димов, Иван Алберт Ажи и младежкият национал Велизар Фурлански.

Шефовете на "царистите" решиха да заложат само на български колоездачи за Обиколката и да не привличат чужденци.

"Нашите момчета са добре подготвени и силно мотивирани. Състезанието е много силно, но ние ще преследваме нашите си цели", каза още Петър Павлов.

Иначе Международната колоездачната обиколка на България стартира на 30 август от Нова Загора, като колоната ще финишира в Пловдив в неделя, точно преди откриването на многофункционалната спортна зала с единствения в Източна Европа покрит колодрум.

Дължината на трасето в първия етап Нова Загора - Пловдив е 124 км.След финала колоездачите ще направят почетна обиколка в новата зала, където ще бъде и награждаването.

Вторият етап е 166 километра, като стартира от Пловдив, преминава през изкачването на Беклемето и финишира в Троян. Следва 102-километрова отсечка от Троян до Трявна през Севлиево и Габрово.

Четвъртият етап е най-тежък. Той е с дължина 190 километра, като включва изкачвания на Котел и Карандила, откъдето колоната ще се спусне към финала в Сливен.

Последният етап е 112 километра и преминава през Прохода на Републиката. За първите трима в отделните етапи ще има бонификации от 10, 6 и 4 секунди, а за междинните и планинските спринтове - 3, 2 и 1 секунди.

Четири български - "Цар Симеон 1898", троянският "Хемус", столичният "Васил Левски" и сборен отбор "Несебър-Сливен".и 16 чуждестранни отбора участват в 64-ото издание на колоездачната обиколка на България. Състезанието ще се проведе в рамките на пет етапа, като финалът - във Велико Търново.

Родният тур е четвъртата най-стара колоездачна обиколка в света, която не се проведе през миналата година, поради организационни неуредици.

Състезатели от 20 тима застават днес на старт, като сряд тях има доста силни отбори като руският "Катюша", полският "Уърпул", казахският Vino 4ver, турския "Брисаспор", "Астана", "Дукла", "Динамо" от Букурещ, както и националните отбори на Турция и Сърбия.

Снимки: tourofbulgaria.com