Новини


Паркинг за 200 коли пред Колодрума, още 238 - в подземния паркинг
Дата: 18.8.2015г.
Източник: plovdiv-online.com

6 дка открит общински паркинг за първоначално 200 автомобили пред новата Многофункционална спортна зала на Пловдив прие днес кметът инж. Иван Тотев.
Заедно с подземния паркинг под самата зала, който е с капацитет 238 места, Колодрума ще приеме първото си спортно събитие - 19-тото Световно първенство по таукуондо, на 27 август, с напълно изградени 438 автоклетки.
На втори етап ще се изградят още 100 паркоместа пред Колодрума, каза кметът Иван Тотев.
Откритият паркинг ще се стопанисва от ОП Синя зона, паркинги и гаражи и ще може да се ползва както почасово, така и с месечен абонамент от 50 лева.
По време на събития в залата той ще се отдава заедно с наема на самото спортно съоръжение, така че да е безплатен за посетителите, закупили билети.
Социализирането на цялата зона около Кородрума ще продължи на юг и на запад.
В южна посока се предвижда изграждането на игрища за футбол, волейбол и баскетбол, а на запад - към зала Академик: голям парк с детски площадки и спортни зони за деца.
Зоната, към която има огромен инвеститорски интерес, ще остане изцяло общинска, коментира кметът Иван Тотев.
След като ПУ Паисий Хилендарски спечели делото за зала Академик в съседство, ще продължим работа с учебното заведение за социализиране на цялото пространство между булевардите Найчо Цанов и Асеновградско шосе, добави той.
При изграждането на паркинга, чиято стойност е 2 млн. лева, е направена и канализационна система с 1500 метра диаметър заради високите подпочвени води.
Живеещите в атрактивната нова спортна зона на Пловдив ще могат да наемат както външния, така и подземния паркинг, чиито тарифи ще бъдат тепърва определяни на сесия. Целта е паркингите да се използват всекидневно.