Новини


„Цар Симеон 1898” се върна с шампионска и 4 вицешампионски титли от държавното на писта
Дата: 20.8.2015г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

С пореден добър успех  – спечелени шампионска титли, 4 вицешампионскии 5 сребърни медала, се завърна пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898” от завършилото на колодрума в Пазарджик държавно лично-отборно първенство по колоездене на писта за юноши и младежи. 
Юношеският национал Николай Генов стана шампион в спринта, като изпревари убедително Божидар Хаджиев от КК „Несебър“ и казанлъчанина Онур Татар. После 18-годишният пловдивчанин изпусна титлите на 3000 метра индивидуално преследване и на 1000 метра от място и стана вицешампион и в двете дисциплини. За Нико останаха вицешамионските титли, след като бе изпреварен от националите Михаил Михайлов от „Хемус“ – Троян и бургазлията Нягол Няголов от „Черноморец“.  
Отделно Генов спечели бронзови медали в други две дисциплини -  „издръжливост по точки“ и 200 метра „летящ старт“.  
Другият младежки национал – Адриян Беев, стана бронзов медалист също в две дисциплини – „издръжливост с елиминации“ и „скрач“. 
В отборните дисциплини тимът на „Цар Симеон 1898“ стана вицешампион на България на 4000 метра отборно преследване, като беше изпреварен единствено от домакините от „Печенеги“, и трети в дисциплината „отборен спринт“, като и тук отборната титла замина при пазарджиклии.  
В крайното класиране „царистите“ станаха държавни вицешампиони – отборно, на минималната една точка след  „Печенеги“ от Пазадржик, и пред тима на „Хемус“ – Троян.