Новини


Агенцията за държавна и финансова инспекция няма да проверява Колодрума
Дата: 24.7.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Агенцията за държавна финансова инспекция не започнала проверка на община Пловдив за строежа на спортна зала "Колодрума", както твърдят някои политици.
Към днешна дата Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) не е започнала проверка на община Пловдив за строежа на многофункционалната зала на Колодрума. Това заявиха от пресцентъра на агенцията.
По този начин информацията на двама народни от Пловдив, които твърдяха обратното, бе категорично опровергана.

Агенцията наистина е била сезирана от депутати, които изказаха твърдения, че цената на залата е многократно завишена.

Такъв сигнал наистина има, но проверката не е започнала. Кога ще стартира подобна проверка, ще се преценява на по-късен етап. Проверката може да стартира евентуално след няколко месеца, заявиха от пресцентъра на Агенцията.

 Междувременно се разбра, че 6 акта за запрашаване на въздуха са съставени от Общински инспекторат Пловдив на фирмата, която строи външния паркинг на спортната зала Колодрума.
Шефът на инспектората Владо Илиев обясни, че камионите, които са извозвали пръстта от паркинга, са се движели без платнища. Така запрашавали въздуха. Актовете са съставени на шофьорите, чието задължение е поставянето на тези платнища. Всеки акт е на стойност около 300 лева.

Илиев обясни, че постоянно в инспектората има жалби за запрашаване на въздуха от различни строежи, които са частни. Заради това служителите му правят постоянни проверки.

Освен тях правят и проверки за изхвърлянето на строителни материали по улиците, каквито случаи има около строежа на велоалеите в града. Проверките са постоянни и като резултат от тях вече е разчистено по бул. "Копривщица".

Според експерти новата зала ще стане причина колективните спортове в Пловдив да се възродят. Защото никой не се замисля за това, освен за футбола.
По-младите не знаят, но спортна зала №10 в Панаира се пукаше по шевовете когато легендарната Пенка Стоянова с баскетболната "Марица" громяха наред. Агитката беше предимно футболна, тя бе път до Ямбол за да ги подкрепи срещу Левски за финала на "Ронкети".
Редно е двата най-популярни клуба в Пловдив - "Ботев" и "Локомотив" да открият нови спортни секции по баскетбол, хандбал, волейбол и др. да започнат от нулата. База вече ще имат. И то отлична. Освен това организирането на концерти, симпозиуми, ансамблеи и други форуми, залата може да носи приходи.
Пловдив заслужава и изстрада тази зала, която ПКД "Цар Симеон" започна да строи и дъроавата довършва.
Защото като си помисли човек как Дворецът  на спорта трябваше да бъде в Пловдив, но отпътува към Варна.