Новини


Откриват залата на Колодрума на 30 август?
Дата: 8.7.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

За евентуална дата за откриването на многофункционалната спортна зала Колодрума се обмисля 30 август, обяви кметът на Пловдив Иван Тотев.
Тогава в Пловдив ще финишира вторият етап от колоездачната обиколка на България. Всъщност тя ще финишира на паркинга, където ще е и церемонията по откриването на залата. А няколко дни по-рано, на 27 август, залата е домакин на първото спортно събитие - Световното първенство по таекуондо.
По думите на кмета все още се обмисля какви да бъдат цените за наем на залата, като за момента се обмисля наем на ден поне 9 000 лева. Цените за наем предстои да бъдат определени в отделен раздел от наредбата за наеми.
Градоначалникът обясни, че все още се коментира дали в наема на залата ще бъдат включени и наемите за паркоместа, може те да се плащат и отделно. Това, което е сигурно, че те ще могат да се ползват от живущите в районачрез абонамент.
"В момента сме в процедура за приемане на Акт 15, който се надяваме да получим до края на седмицата. След това ще преминем и към Акт 16, който се надяваме да имаме в първите седмици на август", каза още Тотев.
Той допълни, че тече и процедура за закупуване на оборудването на залата.
"На сесията в четвъртък ще гласуваме 5 души да се грижат за инсталациите в Колодрума, но на по-късен етап ще се прецени как ще се управлява залата - дали от Общината или от търговско дружество", завърши кметът.
За името на залата пък ще се проведе специален конкурс.