Новини


Двама колоездачи от „Цар Симеон 1898“ с шампионски титли от държавното на шосе
Дата: 2.7.2015г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

Двама от най-талантливите млади колоездачи на пловдивския  „Цар Симеон 1898“ спечелиха престижни шампионски титли при младежите на държавния личен и отборен шампионат на България на шосе.

Младежкият национал Велизар Фурлански грабна златния медал в индивидуалното бягане по часовник, а Нако Георгиев – в общия старт.

В крайното отборно класиране тимът на „Цар Симеон 1898“ за малко изпусна шампионската титла и остана втори със сребърните медали, на малка разлика след отбора на КК „Несебър“, но пред столичния „Левски“ .

Как преминаха стартовете в индивидуалната надпревара:

В атрактивната надпревара на „часовника“ Фурлански бе направо неотразим. Той приложи отлична тактика на каране, движеше се с лекота и майсторство по 38-километровото трасе и изненадващо за мнозина, но напълно заслужено се оказа най-бърз от всички.

Пловдивчанинът изпревари с разлика основните си конкуренти – представителите на КК „Несебър“ Момчил Робов и Марио Сучев и така закономерно грабна златния медал при мъжете до 23-годишна възраст.

В същата дисциплина при мъжете – Елит, шампион стана най-добрият български колоездач в момента Николай Михайлов, състезател на полския тим „CCC Sprandi Polkowice“, следван от завърналия се отново в колоезденето бургазлия Радослав Константинов от “Черноморец“.

Общият старт бе подреден по атрактивно и трудно трасе с дължина от 152 километра, което се оказа най-лесно за друг „царист“ – Нако Георгиев, който в момента е преотстъпен в Германия и бяга за елитния немския тим "Щолдинг“. 19-годишният пловдивчанин направи силно каране, като единственият му основен конкурент за титлата при младежите, се оказа бившият му съотборник в „Цар Симеон 1898“ Велизар Фурлански, спечелил титлата на "часовника".

Двамата пловдивчани наложиха хегемония в общия старт, диктуваха състезанието при младежите и постигнаха отлично време от 4.08:08, като едва в последните метри се определи кой ще спечели златния медал.

Така Нако грабна златото, а за Фурлански остана среброто.  Трети е Йордан Андреев от „Левски“. 
В същата дисциплина при мъжете шампион отново стана Николай Михайлов. Веднага след него се класираха двама бивши колоездачи на „Цар Симеон 1898“ – Стефан Христов, който от няколко години бяга за турския “Брисаспор“ и Радослав Константинов от “Черноморец“