Новини


300 000 лева ще бъде издръжката на „Колодрума“, започна изграждането на паркинга около залата
Дата: 6.6.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Издръжката на многофункционалната спортна зала „Колодрума“, която пловдивското колоездачно дружество „Цар Симеон 1898“ започна да изгражда и държавата довършва, ще бъде около 300 000 лева годишно. Тази прогноза направи кметът на Пловдив Иван Тотев. Градоначалникът изрази надежда, че залата ще носи сериозни приходи от мероприятия, на които ще е домакин. Той коментира също, че намерението на местната власт е да създаде търговско дружество - ЕООД, което да има договор с община Пловдив и да управлява спортната зала. Това обаче ще стане през следващата година, а до края на 2015 г. залата ще се управлява от Общината.

Поставянето на колоездачната писта в многофункционалната спортна зала на Колодрума, върпи в пълна сила. Пистата ще бъде застлана с изключително здравия дървен материал от сибирска листеница и няма да има аналог в цяла Източна Европа. Велопистата ще бъде готова за две седмица.

Междувременно вече започна и изграждането на паркинга пред новата многофункционална спортна зала. Паркингът ще бъде изграден на площ от 6 дка общинска земя край Колодрума и ще е за 200 автомобила. Инвестицията възлиза на 2 милиона лева, като освен паркоместа ще бъде направено озеленяване, както и подходи към пътните артерии, водещи до залата. От думите на кмета стана ясно, че строителството върви много добре. Очаква се до края на юни всичко да е готово, за да може през юли да се кандидатства за Акт 15 и Акт 16.

През август съоръжението е домакин на Световното първенство по таекуондо.