Новини


Първа официална заявка за залата на Колодрума в община Пловдив
Дата: 31.1.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Международната федерация по таекуондо с решение на Борда на директорите определи България за страна-домакин на Световното първенство по таекуондо  през  месец август тази година и дори заяви за домакинството многофункционалната спортна зала в Пловдив, която пловдивско колоездачно дружество "Цар Симеон 1898" започна да строи и държавата я довършва.
Организаторите вече са входирали искане в деловодството на община Пловдив престижното спортно събитие да се проведе точно в новата мултифункционална спортна зала, известно повече като Колодрума.

След като две години Българската федерация проведе успешно европейското и световно първенство в софийската „Арена Армеец“, ръководството на международното таекуондо делегира на родната организация правата и за тази година като изключителен организатор на форума. Очакваме повече от 1000 състезатели от над 70 държави да посетят най-стария град в Европа, заяви вицепрезидентът на Федерацията Костадин Димитров.

От своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев коментира, че още преди да са приключили строителните дейности на Колодрума, интересът към залата е огромен. „Това показва, че усилията ни не са били напразни. Мечтаната от поколения пловдивчани голяма спортна зала дава възможност за провеждането в Пловдив на много международни спортни и културни събития, което ще донесе добавена стойност за града ни“, подчерта кметът Иван Тотев.

Както е известно правителството отпусна близо 13 млн. лв. за поддръжката на инфраструктурата в няколко общини, като по бюджета на община Пловдив отиват 1 363 438 лева за доизграждане на спортния комплекс на Колодрума, който трябва да вземе Акт 16 до няколко месеца. По прогнози мащабното спортно съоръжение на Колодрума ще бъде завършено напролет.