Новини


Колоездачите на „Цар Симеон 1898” започват официално зимната си подготовка на 1 февруари
Дата: 25.1.2015г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

След 8-седмична ваканция, колоездачите от представителния мъжки тим на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898” започват на 1 февруари същинската част от зимната си предсезонн подготовка. Заниманията ще бъдат подчинени изцяло за началото за новия спортно-състезателен сезон. 
Главният треньор на клуба Петър Павлов вече е изготвил специален тренировъчен режим, съобразен с началото и хода на подготовката.
В първите дни бегачите на „Цар Симеон 1898” ще наблягат повече на обема и на общо-физическата и силова подготовка. Тренировките са съобразени и с времето навън.
Въпреки, че се водеха официално във ваканция голяма част от "царските" бегачи тренират по желание, за да не излизат от спортна форма. 
Почти всички състезатели от юношеския и мъжкия представителен отбор въртяха педали, ако не всеки ден, то поне през ден. Затова на старта на същинската част от зимната подготовка, на повечето пловдивски бегачи ще бъде лесно.
”Всичко е по план. Празниците са си празници, но момчетата са много сериозни и съвестни. Знаете, че почти не са спирали с тренировките, защото те сами поискаха да си тренират, за да не излизат от спортна форма. Това е нещо съвсем нормално при нас, защото сега ще им бъде много по-лесно ще достигнат до необходимото функционално състояние, в хода на подготовката за новия сезон. Тепърва започваме по-сериозните тренировки и натоварвания и извинения няма да приемам от никой от моите състезатели”, обясни главният треньор Петър Павлов.
Представителният мъжки тим на „Цар Симеон 1898”, както и юношеските формации, ще тренират засега само при домашни условия в Пловдив и региона. След тренировките за сила и издръжливост, бегачите ще започнат постепенно и по-интензивни натоварвания по шосетата около Пловдив, ако те не са заледени и заснежени.
Ръководството може да изпрати представителния мъжки отбор на зимен подготвителен лагер на юг, на по-топло място. Това ще се наложи, само ако у нас падне обилен сняг и пътищата останат повече време непочистени и заледени.