Новини


В "Цар Симеон" бистрят плана за зимната подготовка
Дата: 17.1.2015г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

Ръководството на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898” в момента обсъжда плана за предсезонната зимна подготовка на представителния мъжки отбор, както и за юношеските формации.  Той ще бъде приложен на практика в началото на февруари, когато започва същинската част от подготвителния цикъл за новия спортно-състезателен сезон.
Тогава ще стане ясно и дали представителният тим ще се готви само при домашни условия или ще бъде изпратен на зимен подготвителен лагер.
Такъв сбор може да се наложи, ако у нас падне обилен сняг и пътищата в региона станат заснежени и заледени.
Както е известно, въпреки че в момента официално са във ваканция, почти всички състезатели от юношеския и от мъжкия тим на „Цар Симеон 1898” не са спирали да тренират.  
Пловдивските „бегачи“ решиха да използват хубавото време през декември и средата на януари, както и добрите трасета в региона и провеждат през ден велопреходи. 
„Момчетата сами изявиха желание да не спират и да тренират, за да не излизат от спортна форма, въпреки че тренировките не бяха задължителни. Заниманията обаче не бяха така интензивни, както по време на истинската зимна подготовка и е съвсем нормално в момента те да не са в най-доброто си функционално състояние. Смятам обаче, че момчетата лесно ще достигнат до необходимото функционално състояние още в средата на същинската предсезонна подготовка”, обясни главният треньор на клуба Петър Павлов.