Новини


"Цар Симеон 1898" избира колоездач на изминалата 2014-та година
Дата: 2.1.2015г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Ръководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ще избере тези дни колоездач №1 на клуба за отминалата 2014 година, съобщиха от клубната управа.
Това ще стане с традиционна анкета, която ще се проведе след допитване до управителния съвет на клуба, състезатели, треньори, колоездачни деятели и спортни общественици, служители на клуба, журналисти, както и редови клубни членове. 
Класацията ще бъде изготвена след подробен анализ на представянето на всички състезатели и отбори в клуба през изминалия спортно-състезателен сезон. Тя ще бъде съобразена и с дадени от ръководството персонални оценки от изявите на всеки един от състезателите в клуба – от детско-юношеската школа до представителния мъжки отбор на "Цар Симеон 1898" през изминалата спортно-състезателна година.

За класацията ще се вземат още предвид направената оценка на изявите на колоездачите на "Цар Симеон 1898"  във всички по-големите състезания у нас и в чужбина от спортния календар на Българския колоездачен съюз, държавни първенства – на шосе и писта, както и в по-големите турове в чужбина през 2014 година, както и анализа от цялостната работа в детско-юношеската школа. 

Нека припомним, че за 2 поредни години – 2012 и 2013 години капитанът и лидер на представителния мъжки тим Пламен Димов бе избиран за колоездач №1 на „Цар Симеон 1898” и на Пловдив. 31-годишният  национал тогава напълно заслужи приза си, след отлични спортно-състезателни сезони, който направи. Сега Пацо отново е сред фаворитите за този престижен приз. 

Резултатите от тазгодишната анкета за колоездач №1 на пловдивския велоклуб ще бъдат оповестени веднага до седмица.