Новини


Кабинетът отпусна над 1 300 000 лева за Колодрума, „Цар Симеон“ закрива сезона с коледен купон днес
Дата: 23.12.2014г.
Източник: "Цар Симеон 1898"

Правителството реши да отпусне близо 13 млн. лв. за поддръжката на инфраструктурата в няколко общини, като по бюджета на община Пловдив отиват 1 363 438 лева за доизграждане на спортния комплекс на Колодрума. Това стана на заседание на кабинета вчера.
Както е известно многофункционалната спортна зала в Пловдив, която пловдивско колоездачно дружество "Цар Симеон 1898" започна да строи и държавата я довършва, трябва да вземе Акт 16 до няколко месеца. По прогнози мащабното спортно съоръжение на Колодрума ще бъде завършено напролет.

Парите, които отпуска Правителството са част от одобрените на извънредното заседание на кабинета допълнителни разходи и трансфери за 2014 година в общ размер до 67 481 180 лева.
Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и са за обезщетения, текуща издръжка и общинска инфраструктура.

Междувременно ръководството на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ще събере днес своите състезатели, треньори и служители на клуба на коледно-новогодишен купон. Празненството ще се проведе довечера на реномиран пловдивски ресторант. 
Преди тържеството, шефовете ще направят оценка на представянето на всички отбори в клуба през изминалия спортно-състезателен сезон. 
На сбирката ще бъде обсъдена работата както в детско-юношеската школа, така и ще бъдат дадени персонални оценки на всички състезатели от представителния мъжки отбор.
Ще бъде направен и анализ на представянето на всички колоездачи на "Цар Симеон 1898" в по-големите състезания у нас и в чужбина от спортния календар на отминаващата 2014 година.