Новини


Колоездачите на "Цар Симеон 1898" целят медали от държавното първенство на писта
Дата: 30.7.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" отново се e прицелил в медалите от тазгодишното държавно лично-отборно първенство на писта за младежи и мъже, което започва в Пазарджик идващия петък. Бегачите на "царския" тим тръгнаха днес за поредното си важно състезание, с високи амбиции и със самочувствието на републикански отборни шампиони на писта.
Към титулярите в представителния мъжки тим на "царистите" Пламен Димов и Светослав Недев, се присъединиха доскорошните млади бегачи от юношеския отбор на клуба - старша възраст - Нако Георгиев и Велизар Фурлански, за които това ще бъде дебют в мъжкото колоездене на писта.

Младежкият тим на "Цар Симеон 1898" включва познатото трио млади и талантливи колоездачи - юношеските национали Николай Генов и Андиян Беев, както и Иван Албет Ажи.

Състезанието събира на колодрума в Пазарджик най-добрите пистаджии от всички колоездачни клубове в страната. За републиканския пистов шампионат заявки за участие са подали почти всички колоездачни центрове в България, които пристигат с най-добрите свои състезатели.

Това е така, защото надпреварата е един от най-важните и престижни стартове от спортния календар на Българския колоездачен съюз.

Държавното лично-отборно първенство на писта ще бъде в продължение на 3 дни - до неделя. Пистовият шампионат включва традиционните дисциплини 200 метра летящ старт - квалификация за бързина, бързина на 1000 метра от място, както и дисциплините индивидуално преследване на 4000 метра, 4000 метра отборно преследване, скрач, издръжливост по точки и традиционното италианско преследване.

Както е известно пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" е многократен държавен отборен шампион на България на писта за мъже, младежи и юноши.

Капитанът и лидер на отбора Пламен Димов пък е 3-кратен национален шампион на България в най-тежката и престижна дисциплина на писта - "издръжливост по точки".

На миналогодишното държавно лично-отборно първенство на страната за мъже и младежи, той дублира и защити шампионската си титла от 2012 -та година в тази дисциплина и отново се превърна в герой за "царския" тим.

В шампионски стил и с отлично темпо, Димов кара като лъв по близо 41-километровото трасе на колодрума в Разград (120 обиколки на пистата, със спринт на всяка 6-та обиколка). Пловдивчанинът кара като лъв и остави конкурентите си далеч след себе си. С брилянтна тактика и с отлична "езда" по 120-те обиколки на пистата, той изпревари основните си конкуренти в крайното класиране, като ги остави далеч след себе си. След Пламен, на чувствителна разлика, останаха Станимир Чолаков от "Хемус 1896" - Троян, и Борислав Иванов от столичния "Левски", бивш негов съотборник в "царския" клуб.