Новини


"Цар Симеон 1898" с вицешампионска титла и бронз от международния колокритериум в София
Дата: 23.7.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

С вицешампионска титла и бронзов медал се завърнаха младите колоездачи на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" от международния колокритериум в София, пореден старт от календара на Българския колоездачен съюз.
"Царистите" Адриян Беев и Иван Алберт Ажи отново се качиха на почетната стълбичка на призьорите, като заеха съответно второ и третото място при юношите младша възраст. 

Двамата дори можеха да заемат и по-предни класирания в крайното подреждане, но почти по средата на 32-километровото трасе в столицата "изпуснаха" национала Мишо Михайлов от "Хемус" - Троян. Михайлов тръгна да се откъсва от основната група още на 14-ия километър. Дуото пловдивчани непрекъснато атакуваха беглеца и тактически добре си сменяха местата си почти през обиколка, но троянецът бе силен и остана недостижим до края на колоездачното състезание. 

Колокритериумът в столицата се проведе на специално подредено трасе около спортна зала "Арена Армеец" и събра всички най-добри млади бегачи в България. 

Всяка една обиколка от маршрута бе с дължина около километър. Според регламента точки се присъждаха от спринтовете във всяка втора обиколка. За победата в тях, съдиите пък даваха 5 точки, за второто място - 3, за третото - 2 и за четвъртото - 1. 
Следващият по-голям старт на колоездачите на "Цар Симеон 1898" ще бъде в началото на август в София, за когато е предвиден държавният шампионат на писта.