Новини


„Цар Симеон” участва само с трима колоездачи на държавното на писта за кадети в Пазарджик
Дата: 16.7.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898”

С трима състезатели ще участва пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898” на държавното лично-отборно първенство на писта за кадети, което ще се проведе в Пазарджик.  Главният треньор на „царистите“ Петър Павлов заложи само на момчета от клубната школа, които се намират в добра спортна форма. 
Спецът ще разчита на юношеския национал Октай Мехмед, както и на дошлите наскоро от тима на „Цар Симеон 1898“  за подкадети – Тодор Харизанов и Драгомир Шопов, за които този старт на практика ще бъде за тях първо официално състезание на писта при юношите младша възраст. 
Въпреки малочисления си състав, триото пловдивчани тръгнаха са с амбиции да спечелят няколко медали от националния пистов шампионат на колодрума в Пазарджик.
Състезанието e пореден старт от календара на Българския колоездачен съюз и се очаква с оправдан интерес.
Надпреварата ще събере всички най-добри млади бегачи от всички колоездачни центрове в страната. Очаква се на старт да застанат близо 100 млади колоездачи.
Пистовото юношеско първенство при кадетите в Пазарджик включва основно 7 дисциплини. Това са скрач, 2000 метра индивидуално преследване, 2000 метра отборно преследване, „издръжливост по точки”, 200 метра летящ старт, дисциплината бързина, индивидуално бягане на 500 метра - от място, както и традиционното италианско преследване.