Новини


"Цар Симеон 1898“ с отборна и индивидуална шампионска титла от държавното по колоездене
Дата: 2.7.2014г.
Източник: "Цар Симеон 1898“

Нов сериозен успех – отборна и индивидуална шампионска титла, изкова пловдивският велоклуб „Цар Симеон 1898“ от завършилото в Казанлък държавно първенство по колоездене на шосе за младежи и  мъже. Пловдивският тим се окичи със златните медали от крайното отборно класиране при юношите старша възраст,  а националът Николай Генов стана шампион в индивидуалното бягане по часовник на 20 километра. Освен това, „царистите“ се върнаха от града на розите с още с цели четири вицешампионски титли и две трети места, което допълнително подсилва големия успех.
В „часовника“ Генов демонстрира много добра класа със силно и отлично тактически подредено каране. 17-годишният пловдивчанин бе много над съперниците си и напълно заслужи златото с време от 28.58 минути. Втори след него остана Делян Илиев от „Хемус“ - Троян с време от 29.02, а трети - съотборникът му от „Цар Симеон 1898“  Адриян Беев, постигнал 29.19 минути.
В общия старт само един сантиметър лиши Генов от нова шампионска титла и той взе сребърния медал. Николай отново направи силно бягане по 120-километровото трасе от Казанлък до Хаинбоаз и обратно и постигна равно време с победителя - казанлъшкия колоездач Иван Мухтаров, който се състезава за КК „Несебър“.
Ники по чудо изпусна златото, като във финалния спринт в последния момент той бе изпреварен със със сантиметър.
При младежите до 23 години националите от „Цар Симеон 1898“ Нако Георгиев и Велизар Фурлански спечелиха съответно вицешампионска титла и бронзов медал, като бяха изпреварени единствено от Александър Алексиев, който се състезава за за елитния турския тим „Брисаспор“. В „часовника“  Нако изкова вицешампионската титла, като бе изпреварен от само от представителя на „Левски“ Валентин Нешев.
При мъжете в общия старт победата с голяма преднина спечели Николай Михайлов от Свиленград, който се състезава в Полша, а на второ място се класира бившият колоездач на „Цар Симеон 1898“ Георги Георгиев, който също от няколко години върти педали за елитния турския тим „Брисаспор“. 
Отборно мъжкият тим на „Цар Симеон 1898“ стана вицешампион на България на шосе, след тима настоличния „Левски“.