Новини


Колоездачен шеф на „Цар Симеон 1898“ изведе школски тим до вицешампионска титла от държавно по волейбол
Дата: 17.6.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898"

Изпълнителният директор на колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ Йордан Зашев, в тандем с  треньора Драган Иванов, изведе волейболния школски тим  на СОУ "Цар Симеон Велики“ до вицешампионска титла от тазгодишното държавно първенство по волейбол за ученици до 7-и клас.  Това стана по време на завършилите онзи ден финали, които се проведоха в Исперих. Надпреварата събра в северния град 10-те най-добри ученически волейболни отбора от цялата страна, победители от регионалните и областни ученически първенства.  
По пътя си до финалния мач и при жестока конкуренция волейтимът на  тим СОУ "Цар Симеон Велики“ постигна 6 поредни чисти победи с по 3:0. 
На финала младите пловдивчани обаче „прегоряха“, неочаквано загубиха с 1:3 от връстниците си от кърджалийското СОУ „Пенчо Славейков“ и така изпуснаха титлата. Трети в крайното класиране остана школският отбор на Берковица. 
„Вицешампионската ни титла е напълно заслужена, след силна игра на момчетата. При малко повече спортен шанс можехме да станем и шампиони, коментира  Йордан Зашев, които умело предаваше своя богат опит и умения на младите си възпитаници и водеше пловдивския школски тим. Той не скри факта, че е изисквал от възпитаниците си от ученическия тим да спазват здравата дисциплина, която от много години цари в пловдивския колоездачен клуб, който Зашев оглавява.
След успеха в Исперих директорът СОУ "Цар Симеон Велики“ Руси Баташки се срещна с целия отбор, за да ги поздрави с вицешампионската титла и да почерпи на корем всички състезатели с шоколадова торта.

Йордан Зашев пък обеща да почерпи и колегите си от колоездачния клуб за поредните си успехи, този път на волейболния "фронт".