Новини


Четирима колоездачи на „Цар Симеон 1898" с повиквателни за националния отбор на България
Дата: 28.5.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898"

Четирима млади колоездачи на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898" получиха повиквателни за различни национални юношески гарнитури за България.
Тримата титуляри в младежкия тим на „царистите" Николай Генов, Иван Албрет Ажи и Адриян Беев са призовани да се включат в състава на юношеския национален отбор на България за предстоящия силен международен тур в Сърбия „Велика трка на Нови сад”, от категория 1.1.
Надпреварата е за юноши старша възраст и за младежи и е от включена в календара на Международния колоездачен съюз - U.C.I. Турът в Нови Сад ще се проведе в първата седмица на юни и за 14-та поредна година.
Освен това, в клубната канцелария на пловдивчани пристигна персонална повиквателни за младия талант от школата Октай Мехмед да се присъедини към юношеския държавен тим на България, младша възраст, за предстоящ подготвителен лагер.
Оки е повикан първо да премине през пълни медицински тестове и функционални изследвания, за да му се изготви перосална програма за подготовка с най-добри български млади бегачи.
Мехмед неотменно е медалист от държавни първенства и стартове от календара на Българския колоездачен съюз.
Напоследък той взе и няколко шампионски титли в края на миналия и началото на новия спортно състезателен сезон.