Новини


Отново канят „Цар Симеон 1898" на силен международен тур в Сърбия
Дата: 1.6.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898"

Поредна покана за традиционно силното международно състезание С получи пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898".
В клубната канцелария пристигна персонално приглашение за участие в тура „Трофеят на панаирните градове" в сръбския град Нови Сад, известен още като „Велика трка на Нови сад”. Главният треньор на „царистите" Петър Павлов обаче все още не е решил дали да приеме поканата, защото едновременно с това титулярите му Николай Генов, Иван Албрет Ажи и Адриян Беев са  поканени да се включат в състава на юношеския национален отбор на България за същия този тур в Сърбия. При това положение пловдивският състав ще оредее чувствително.
Тези дни Петър Павлов се очаква да се срещне и разговаря със селекционера Людмил Киров дали може да пусне тримата пловдивчани да участват със своя клубен отбор "Цар Симеон 1898" в Нови Сад, а в държавния тим на тяхното място да бъдат включени други.
„Велика трка на Нови сад” е от категория 1.1 за юноши старша възраст и за младежи и е от включена в календара на Международния колоездачен съюз - U.C.I.
Турът в Нови Сад ще се проведе в първата седмица на юни и за 14-та поредна година.
По традиция надпреварата събира много от най-добрите млади бегачи от Европа и се ползва с голям авторитет.
Състезанието тази година ще бъде в продължение на три състезателни дни, като в първия е предвиден само критериум, който няма да бъде валиден за крайното класиране.
Във втория състезателен ден колоездачите ще преминат по трасе от 167 километра - от Печинци до Кикинда, а дължината на маршрута в третия състезателен ден ще бъде 120  km.
По регламент участващите отбори във „Велика трка на Нови сад” трябва да бъдат съставени задължително от по 4 състезатели.