Новини


„Цар Симеон 1898" тръгна с четирима млади колоездачи за силния международен тур в Нови сад
Дата: 8.6.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898"

С четирима млади състезатели тръгна пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898" за участие в традиционно силното международно състезание „Трофеят на панаирните градове" в сръбския град Нови сад, известен още като „Велика трка на Нови сад”. В състава главният треньор на „царистите" Петър Павлов вкючи юношеските национали Николай Генов, Иван Албрет Ажи и Адриян Беев, както и Денис Добрев, съобщи  самият той преди заминаването на тима за Сърбия.
Както е известно Николай Генов, Иван Албрет Ажи и Адриян Беев бяха поканени да се включат в състава на юношеския национален отбор на България за този тур в Сърбия, но в последния момент Петър Павлов се договори със селекционера Людмил Киров да пусне тримата пловдивчани да участват със своя клубен отбор "Цар Симеон 1898" в Нови сад, а в държавния тим на тяхното място ще заминат момчета от Пазарджик, Бургас и Троян.
„Велика трка на Нови сад” е от категория 1.1 за юноши старша възраст и за младежи и е от включена в календара на Международния колоездачен съюз - U.C.I.
Турът в Нови Сад ще се проведе за 14-та поредна година. По традиция надпреварата събира много от най-добрите млади бегачи от Европа и се ползва с голям авторитет.
Състезанието тази година ще бъде в продължение на три състезателни дни, като в първия е предвиден само критериум, който няма да бъде валиден за крайното класиране.
Във втория състезателен ден колоездачите ще преминат по трасе от 167 километра - от Печинци до Кикинда, а дължината на маршрута в третия състезателен ден ще бъде 120  km.
По регламент участващите отбори във „Велика трка на Нови сад” трябва да бъдат съставени задължително от по 4 състезатели.