Новини


Национал от „Цар Симеон 1898" с две шампионски титли за 2 дни в два поредни старта
Дата: 4.6.2014г.
Източник: „Цар Симеон 1898"

Две поредни шампионски титли, в рамките само на два дни, спечели младият колоездач на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" Николай Генов. Класата на 17-годишния юношески национал блесна в двете колоездачни състезания за младежи - в Габрово и в Нова Загора, поредни стартове от календара на Българския колоездачен съюз. 

Ники отново бе много убедителен и в двете велонадпревари, въпреки че имаше някои неудачи по време на пробезите си по атрактивните трасета на двата критериума, прилежно подредени по улиците на двата колоездачни центрове.
Първият старт на Генов беше критериум за купа "Руси Михайлов" в Габрово, като дължината на трасето бе 34 километра.
В него Николай Генов бе най-убедителен и изпревари представителя на пазарджишкиа клуб „Печенеги“ -  Станислав Киров, както и съоборника си от "Цар Симеон 1898" Иван Алберт Ажи.

По време на старта в Нова Загорец тимът на „Цар Симеон 1898" отново се представи като голям отбор с отличен тактически синхрон. Николай Генов отново стана шампион, като изпревари юношеския национал от „Хемус“-Троян Михaйл Михайлов и Делян Илиев.
Ники пак кара като лъв и отново заслужи първото място, титлата и подиума по атрактивното 36-километорво трасе, подредено по улиците на загорския град.

"Много съм щастлив от двете победи в тези два старта, чувствам се в много добра спортна форма и смятам, че заслужено станах първи. Но тези мои успехи са плод на голямата подкрепа и помощ, която ми оказват всички момчета от моя клуб "Цар Симеон 1898". Отново се показахме като силен и отлично подготвен тактически отбор", коментира Ники Генов.